Detta bör du tänka på när du väljer solfilm till dina fönster

Att montera solfilm kan hjälpa dig att spara på dina energiutgifter och bidrar dessutom till att du får ett behagligare inomhusklimat, både under vintern och sommaren. Det ger även ett bra insynsskydd som ger din fastighet ett bra utseende. Läs mer om solfilmers egenskaper här.

Genom att montera solfilm på dina fönster får du ett behagligare inomhusklimat i din bostad eller på ditt kontor. En effektiv solfilm stoppar inte bara upp det intensiva solljuset utan stänger även ute värmen vilket kan bidra till att sänka temperaturen med upp till 10 grader inomhus under varma dagar. Solfilm har många goda egenskaper beroende på vilka behov din fastighet har.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Solfilmsmontage Dalarna, så får du prata med våra specialister på solfilm för både fastigheter och fordon.

 

Att tänka på då du ska välja solfilm

Att sätta fönsterfilm på dina fönster innebär inte bara att du får ett bra solskydd utan kommer med många andra fördelar. Idag kan du finna ett brett utbud av solfilm som har olika egenskaper beroende på vad du som kund letar efter.

 • Insynsskydd
  Många väljer att montera solfilm för att få ett bra insynsskydd och som till skillnad mot exempelvis persienner inte stänger ute ljuset samtidigt som man fortfarande kan se ut.
 • Skydd mot solljus, värme och UV-strålning
  Det främsta skälet att montera solfilm på sina fönster är för att förhindra starkt solljus och UV-strålning från att komma in i fastigheten. Solfilm stänger även ute värmen från solen vilket kan bidra till att sänka temperaturen i fastigheten med upp till 10 grader. Det i sin tur ger ett behagligt inomhusklimat under varma dagar.
 • Energibesparande solfilm
  Solfilm isolerar fönstren effektivt vilket innebär att du får minskade värmeförluster genom fönstren. Det gör att du kan minska dina uppvärmningskostnader samtidigt som du får ett bra inomhusklimat även under kalla dagar.
 • Signalstörande solfilm
  För den som vill ha ett skydd mot 5G strålning eller vill skydda sig mot datasignaler finns det solfilm som blockerar signalerna så att de inte kommer in i fastigheten.

 

Vänd dig till oss då du vill montera solfilm

När du vill montera solfilm på din fastighets fönster eller tona rutorna på ditt fordon kan du vända dig till oss på Solfilmsmontage Dalarna som är proffs solfilmsmontage. Våra solfilmsmontörer är utbildade av ett flertal olika solfilmsleverantörer och kan därmed bistå dig med de solfilm som har alla de egenskaper som uppfyller dina behov. 

Kostnadsfri konsultation inför ditt val av solfilm

Vi erbjuder skräddarsydda och effektiva solfilmslösningar efter just ditt behov. 
Vill du veta mer om solfilm? Tveka in på att kontakt oss reda idag, så bokar vi in en kostnadsfri konsultation!