Så väljer du rätt solfilm för dina fönster

När du planerar att montera solfilm kan du vända dig till ett företag vars solfilmsmontörer är proffs på alla typer av fönsterfilm. Då får du hjälp att hitta den solfilm som uppfyller alla dina behov och krav. Läs mer om att välja rätt solfilm här.

Desto fler och större fönster och fönsterpartier man har desto mer ljus släpper man in i fastigheten vilket kan vara trivsamt i under vissa årstider. Det som är mindre trivsamt är att ett intensivt ljus kan störa koncentrationen, exempelvis då man arbetar med datorer. Dessutom släpper fönster igenom både värme och UV-strålning som bidrar till att det blir varmt i fastigheten. Om du vill få mer information om hur vi på Solfilmsmontage Dalarna kan hjälpa dig att få ett behagligare inomhusklimat är du välkommen att kontakta oss.

 

Välja rätt solfilm 

Till att börja med behöver du besluta dig om vilka egenskaper som du vill att solfilmen ska uppfylla. Det kan vara insynsskydd, design, sol och värmeskydd, förstärkning av fönster eller ett skydd som stör datasignaler eller 5G signaler. Ofta vill man ha en kombination av olika egenskaper för sin solfilm och då kan vi bistå dig med konsultation så att du kan få rätt produkt för just dig. 

Nedan följer några av de fördelaktiga egenskaper du kan välja för din fönsterfilm:

 

 • Insynsskydd
  Förhindrar att personer utanför kan se in samtidigt som du har klar sikt ut.
 • Ljusinsläpp
  Minskar ljusinsläpp vilket bidrar till en behagligare arbetsmiljö.
 • Värmeskydd 
  Stänger effektivt ute värmen vilket kan sänka temperaturen med upp till 10 grader under varma sommardagar.
 • UV-strålning
  Reducerar UV-ljus med över 99 %.
 • Energibesparing
  Isolerar fönstren vilket minskar värmeförlusterna under vintertid.
 • Säkerhetsskydd
  Håller ihop fönstren om de krossas, vilket bidrar till att minska risken för splitterskador. Bidrar också till att förstärka fönstrets hållfasthet och är svårare att slå in.
 • Störning av datasignaler
  Stör ut 5G signaler men även datasignaler.
 • Dekorfilm
  Ger dina fönster ett bra insynsskydd samtidigt som du får ett snyggt utseende.

 

Låt oss hjälpa dig med din solfilm

Vi utför tjänster åt privatpersoner och företag i Dalarna med omnejd. Vi har utbildade solfilmsmontörer som kan bistå dig med solfilmsmontage för din fastighet eller tona rutorna på ditt fordon. Vi kan erbjuda ett brett utbud av solfilmer med ett flertal olika egenskaper så att du får en fönsterfilm som uppfyller alla dina krav.

 

Du är välkommen att kontakta oss för att få rådgivning och prisförslag. Du kan också boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan inspektera dina fönster, överväga dina önskemål och bistå med konsultation så att vi därefter kan lämna en offert med ett rättvist pris.

Kostnadsfri konsultation inför ditt val av solfilm

Vi erbjuder skräddarsydda och effektiva solfilmslösningar efter just ditt behov. 
Vill du veta mer om solfilm? Tveka in på att kontakt oss reda idag, så bokar vi in en kostnadsfri konsultation!