Solfilmsmontage Dalarna förklarar hur det går till att tona rutorna på din bil

Att tona rutor med ett perfekt slutresultat är svårt och kräver kunskap, erfarenhet och tålamod. Om du vill få hjälp med att montera solfilm på din bil kan du vända dig till oss som är specialister på solfilm. Läs vår guide för att tona rutor på din bil.

När du väljer att tona rutor på din bil får du det svalare i kupén samtidigt som de som färdas i bilen slipper både värmen och UV-strålningen. Dessutom får du ett bra insynsskydd så att inte förbipasserande kan se in i bilen och därmed även dina ägodelar. Utöver att det är praktiskt att tona rutor så ger det även din bil ett fräckare utseende. 

Om du vill få hjälp med att tona rutor kan du kontakta oss på Solfilmsmontage Dalarna  som erbjuder tjänster inom solfilm för fastigheter och fordon.

 

Så här går det till att tona rutor

För att tona rutorna i din bil med ett perfekt resultat behöver du dels rätt verktyg men även en solfilm av hög kvalitet. De verktyg som du kommer att behöva är en fönsterraka, toningsraka, microfiberduk, skalpell eller en vass mattkniv, såpvatten och en värmepistol. Det är också viktigt att välja rätt solfilm. Undvik färdiga solfilmer på bildelsvaruhus utan köp istället kvalitetsprodukter direkt från en solfilmsleverantör.

 

1. Förberedelser inför toningen

Har du gammal solfilm på rutorna så behöver dessa avlägsnas först. Detta görs enklast genom att ånga upp filmen så att limmet släpper. Därefter behöver fönstren rengöras och torkas med en trasa. Det är också viktigt att miljön i bilen och runt omkring är dammfri så att inte damm eller annan smuts fastnar mellan solfilmen och rutorna.

 

2. Montering av solfilm

Monteringen av din solfilm ska ske enligt de instruktioner som respektive leverantör har för sina solfilmer. Generellt så anpassar man först solfilmen och formar den för rutan, innan skyddsplasten tas bort. När du formpassar den så behöver du använda raka och värmepistol för att få bort alla bubblor så att filmen sitter helt tätt mot rutan. Därefter använder du skalpell eller en vass kniv för att skära filmens kanter så att din solfilm får exakt den form som krävs för att monteras på rutan.

 

När du har en solfilm som är korrekt formad för rutan så slutmonterar du sedan solfilmen på rutan och tar bort skyddsplasten. Använd rakan och värmepistol för att få ett bra slutresultat.

 

Anlita oss för ett snyggt och långsiktigt resultat

Att genomföra ett lyckat solfilmsmontage kan vara svårt för en lekman. Vi hos Solfilmsmontage Dalarna är utbildade solfilmsmontörer med stor erfarenhet inom branschen. Vi kan hjälpa dig då du vill tona rutor med högsta kvalitet och med en lång livslängd. Kontakta oss för fri konsultation redan idag. 

Kostnadsfri konsultation inför ditt val av solfilm

Vi erbjuder skräddarsydda och effektiva solfilmslösningar efter just ditt behov. 
Vill du veta mer om solfilm? Tveka in på att kontakt oss reda idag, så bokar vi in en kostnadsfri konsultation!